Hľadať
Sezónne témy
6. augusta 2024

Medzinárodný deň priateľstva: nezabúdajte na priateľov

Ing. Jakub Vaněk, Ph.D
4 min.
112 prečítanie
Medzinárodný deň priateľstva: nezabúdajte na priateľov
Nie je náhoda, že sa medzinárodný deň priateľstva oslavuje 30. júla. V lete je ideálna príležitosť vyraziť s kamarátmi von alebo ich pozvať k sebe domov, a zároveň v lete na priateľov pre kolotoč dovoleniek a prázdninového programu s deťmi často zabúdame.

Kino, reštaurácia alebo festival

Keď sa povie oslava priateľstva, ako prvá nás asi napadne niekam vyraziť. Pozvať priateľov na pohárik, zájsť spoločne do kina, zarezervovať stôl na večeru, prípadne sa stretnúť na športovej akcii, hudobnom festivale alebo napríklad na trhu. Preskúmajte kalendáre akcií vo vašom okolí, či sa nekoná udalosť, ktorú by ste s kamarátmi radi navštívili. Alebo sa jednoducho dohovorte a objednajte stôl vo vašom obľúbenom podniku.

Letné záhradné párty

Polovica prázdnin je ideálna príležitosť na usporiadanie oslavy priamo na záhrade, zvlášť, ak máte zázemie v podobe letnej kuchyne s jedálňou, altánku alebo pergoly.

Usporiadať záhradné párty nie je nič náročné: stačí zaistiť dostatok jedla a pitia, pohodlné posedenie a ochranu pred dažďom. Pokiaľ máte bioklimatickú pergolu, nemusíte pri zmene počasia ani odchádzať zo záhrady: stačí zaklopiť lamely a ste v suchu, doslova aj obrazne. Na vhodný program už určite prídete sami. Čo napríklad doskové a kartové hry, prezeranie fotografií alebo súťaž o najlepší múčnik?

Darčeky áno, alebo nie?

Drobné darčeky určite nie sú nutné, ale môžu potešiť a taktiež priniesť veľa zábavy. Nič vám nebráni určiť si, podobne ako na Vianoce alebo napríklad na Valentína, „tajného Santu“ a skryto rozlosovať, kto komu kúpi darček. Aby sa oslava priateľstva nezmenila na oslavu konzumu, môžete si dať finančnú hranicu, napríklad do 5, 10 alebo 15 Euro, prípadne určiť, že ako darček sa dá venovať len niečo, čo už ste mali doma. Ide o zábavu, nie o míňanie.

Upleťte najlepšiemu priateľovi alebo priateľke „náramok priateľstva“ z farebných bavlniek.

Citáty o priateľstve

  • "Priateľ je jedna duša v dvoch telách." – Aristoteles
  • "Úprimnosť vám neprinesie veľa priateľov, ale vždy vám prinesie tie správne." – John Lennon
  • "Priateľ je niekto, kto vám dáva úplnú slobodu byť sám sebou." — Jim Morrison
  • "Najlepší priateľ je ten, čo ťa napomenie, čo ti povie pravdu do očí. Toho si váž!" – Božena Nemcová
  • "Vďaka priateľom na diaľku sa svet javí byť obrovský; oni vytvárajú zemepisnú šírku a dĺžku." – Henry David Thoreau
  • "Priateľstvo zdvojnásobuje radosti a na polovicu zmenšuje boles." – Francis Bacon
Ing. Jakub Vaněk, Ph.D

Najnovšie

Svet Isotra
8. októbra 2024

Naše výrobky a bezpečnosť detí

Ing. Kateřina Jelenová
Naše výrobky a bezpečnosť detí
112 prečítanie
Naše výrobky a bezpečnosť detí
Deti sú radosť aj starosť a predovšetkým to najdôležitejšie na svete. Sledujeme ich pokroky, ako s radosťou a zvedavosťou objavujú svet a skúšajú nové veci. Bežné vybavenie domácnosti, spotrebiče aj žalúzie a rolety môžu byť pre dieťa nebezpečné. Buďte predvídaví a svoj byt zabezpečte. My vám s tým pomôžeme.
Dom a záhrada
6. októbra 2024

Pripravte si bylinky na zimu

Ing. Aneta Paroulková
4 min.
112 prečítanie
Pripravte si bylinky na zimu
Už ste zožali prácne vypestované ovocie, ale stále neviete, čo si počať s bylinkami? Poradíme vám, ako ich pripraviť na zimu.