Hľadať
Svet Isotra
20. júla 2021

Bioklimatická pergola ARTOSI: maximálny komfort na terase alebo záhrade

Ing. Jakub Vaněk, Ph.D.
2 min.
1558 prečítanie
Bioklimatická pergola ARTOSI: maximálny komfort na terase alebo záhrade
Viete, čo je to bioklimatická pergola?

Bioklimatické pergoly spojujú elegantný vzhľad a vysokú funkčnosť, vďaka čomu sú u zákazníkov stále obľúbenejšie. Minuloročná novinka, pergola ARTOSI, ponúka najvyššie možné pohodlie pri relaxácii na terase alebo vonku pred domom. Potrebujete úkryt pred dažďom? S pergolou ARTOSI to nie je problém.

Hliníkovú alebo drevenú pergolu?

Pôvodné pergoly boli drevené, keď sa však na trhu objavili hliníkové konštrukcie, rýchlo sa ukázalo, že majú mnoho výhod – jednak odpadá náročná údržba dreva, jednak je oveľa jednoduchšie ich opatriť otočnými  lamelami i ďalšími prídavnými tieniacimi prvkami. Ak túžite po modernej záhrade, bioklimatická hliníková pergola je jasnou voľbou – o najnovších trendoch v záhrade sme písali tu.

 

Tip: Zaujíma vás história pergôl i iných záhradných stavieb? Prečítajte si náš článok o rozdieloch medzi pergolou, altánom a verandou.

 

Najmodernejšia pergola ISOTRA

Pergolu ARTOSI sme vám predstavili minulý rok, všetky jej vlastnosti ale ostávajú: jednoduchá montáž svojpomocne, dostupnosť prídavného tienenia pomocou screenových roliet alebo vonkajších žalúzií, dodatočné osvetlenie za pomoci LED pásikov, odolnosť proti snehu a vetru aj možnosť posunúť stojku až o meter mimo roh. Pergola ARTOSI môže byť voľne stojaca alebo kotvená do steny a je k dispozícii v šiestich štandardných farbách RAL. Skúste si ju nakonfigurovať priamo na mieru vašej záhrade na stránkach ARTOSI.

Riešenie pre páliace slnko, dážď alebo napríklad odvod  dymu

Grilujete radi? S grilovaním na záhrade to bývalo zložité: buď ste boli vystavení rozmarom počasia, alebo na vás pod sklenenou či polykarbonátovou strechou síce nepršalo, ale zároveň nemohol ani odchádzať dym od grilu. V prípade pergoly ARTOSI máte možnosť rozdeliť strechu do dvoch až troch sekcií, v ktorých ovládate lamely nezávisle na sebe – pred páliacim slnkom alebo dažďom ich v niektorých sekciách môžete úplne zaklopiť a v priestore nad grilom ostanú otvorené, takže sa nikto nebude dusiť dymom.

Ing. Jakub Vaněk, Ph.D.

Najnovšie

Dom a záhrada
12. júla 2024

Čo je in v bývaní? Multifunkčný nábytok, ekologické krby alebo vonkajšie žalúzie

Ing. Kateřina Jelenová
5 min.
1558 prečítanie
Čo je in v bývaní? Multifunkčný nábytok, ekologické krby alebo vonkajšie žalúzie
Ako vyzerá moderná domácnosť roku 2024? Zabudnite na výrazné vzory, falošné kvety a otvorené police v kuchyni – o posledných trendoch v zariadení bytu sa dočítate v našom článku.
Urob si sám
10. júla 2024

DIY plechovky (nielen) na ceruzky a pastelky

Ing. Aneta Paroulková
4 min.
1558 prečítanie
DIY plechovky (nielen) na ceruzky a pastelky
Ak sa bojíte zložitých DIY výrobkov, môžete si v kľude vydýchnuť. Náš ďalší tip na to, ako si vylepšiť domov, je opäť veľmi jednoduchý. Možno ešte viac, než si myslíte. A využitie? No uvidíte sami!