Hľadať
Dom a záhrada
8. apríla 2024

Vonkajšia roleta Vivera

Ing. Jakub Vaněk, Ph.D
4 min.
128 prečítanie
Vonkajšia roleta Vivera
Vonkajšie rolety prinášajú vysoký stupeň tepelnej aj hlukovej izolácie a zároveň esteticky dopĺňajú budovu. Poznáte model Vivera, ktorý umožňuje dokonca integráciu siete proti hmyzu?

Vonkajšie rolety s plastovými alebo hliníkovými lamelami?

Hliníkové lamely plnené PUR penou sú odolnejšie a v priebehu času pôsobením slnka a mrazu nevyblednú. Lepšie vzdorujú extrémnym výkyvom počasia, napríklad poškodeniu krúpami, a je ťažšie ich prekonať pri pokuse o vlámanie. Vyššia kvalita však znamená aj vyššiu cenu. Rolety Vivera poskytujú možnosť voľby z oboch materiálov.

Výhody vonkajšej rolety Vivera

V lete môžu byť útoky vonkajšieho hmyzu nielen nepríjemné, ale aj nebezpečné. Seba aj svojich blízkych môžete ochrániť sieťou proti hmyzu – a ak plánujete obstaranie vonkajších roliet, môžete vyriešiť dva problémy počas jedinej montáže. V prípade, že sa stretávate s tepelnými stratami, vám vonkajšie rolety môžu pomôcť aj tu. Nie je navyše nutné ich sťahovať pásikom či kľukou, k dispozícii je aj pohodlné elektrické ovládanie.

Prednosti vonkajších roliet v kocke

  • umožňujú vysoký stupeň zatienenia
  • je možné tieniť a zároveň vetrať
  • zlepšujú tepelnoizolačné vlastnosti okien (v zime udržujú teplo vo vnútri, v lete ho naopak odrážajú)
  • znižujú hladinu hluku
  • zvyšujú bezpečnosť objektu

Vonkajšie rolety na balkón alebo na terasu

Ako zatienenie a tepelná izolácia okien fungujú vonkajšie rolety skvele, ale ideálne dokážu ochrániť aj balkónové dvere či francúzske okno na záhradu alebo terasu. Maximálna garantovaná plocha roliet Vivera je 8,5 m2, v prípade kombinácie Vivera-Sectra so zabudovanou sieťou proti hmyzu to sú 3 m2 na záveternej alebo 2 m2 na náveternej strane. Nič teda nebráni vybaveniu prakticky všetkých presklených plôch v dome vonkajšími roletami.

Montáž vonkajšej rolety Vivera

Roleta Vivera je k dispozícii v dvoch prevedeniach roletovej schránky: priznanom a zaomietacom. Možno ju umiestniť na rám okna buď z exteriéru, alebo z interiéru; zaomietacie prevedenie je možné namontovať aj na rám okna pod fasádu alebo zateplenie. Pokiaľ sa rozhodnete pre rolety už v priebehu projektovania rodinného domu, je možné zaomietacie prevedenie rolety Vivera namontovať do prekladu Porotherm.

Náš tip: Potrebujete roletu do prekladu Heluz? Písali sme o nich tu.

Ing. Jakub Vaněk, Ph.D

Najnovšie

Dom a záhrada
12. júla 2024

Čo je in v bývaní? Multifunkčný nábytok, ekologické krby alebo vonkajšie žalúzie

Ing. Kateřina Jelenová
5 min.
128 prečítanie
Čo je in v bývaní? Multifunkčný nábytok, ekologické krby alebo vonkajšie žalúzie
Ako vyzerá moderná domácnosť roku 2024? Zabudnite na výrazné vzory, falošné kvety a otvorené police v kuchyni – o posledných trendoch v zariadení bytu sa dočítate v našom článku.
Urob si sám
10. júla 2024

DIY plechovky (nielen) na ceruzky a pastelky

Ing. Aneta Paroulková
4 min.
128 prečítanie
DIY plechovky (nielen) na ceruzky a pastelky
Ak sa bojíte zložitých DIY výrobkov, môžete si v kľude vydýchnuť. Náš ďalší tip na to, ako si vylepšiť domov, je opäť veľmi jednoduchý. Možno ešte viac, než si myslíte. A využitie? No uvidíte sami!