Hľadať
Svet Isotra
4. júna 2023

Plisé – variabilná a tak elegantná

Ing. kateřina jelenová
3 min.
433 prečítanie
Plisé – variabilná a tak elegantná
Plisé je skladaná látková žalúzia, ktorá oblečie Vaše okná, zútulní interiér a samozrejme poskytne zatienenie šité na mieru vašej miestnosti. Vybrať si môžete plisované látky s rôznym stupňom priepustnosti svetla, látky plne zatemňujúce, s naparovanou hliníkovou vrstvou, ktorá eliminuje silu tepelného žiarenia alebo látky s perleťovými nátermi s vysokým stupňom odrazu svetla.

Modernizácia výroby

V roku 2021 spoločnosť ISOTRA re-modernizovala celý systém výroby tohto stále obľúbenejšieho produktu a vydala nový, rozšírený vzorkovník pre látky plisé. Premena sa týka modernejšieho vzhľadu profilov, pridanie štandardných farieb profilov, pridanie nového typu plisé VS2 Slide Comfort a nových variantov ovládania. Aktuálne ponúkame viac ako 240 látok zo 14 kolekcií vrátane dvoch kolekcií látok typu Honeycomb, čo je dvojitá látka pripomínajúca svojím tvarom včelí plást.

Veľkou výhodou tohto produktu je jeho variabilita ovládania aj uchytenia, kedy sa vôbec nemusí vŕtať alebo skrutkovať do steny ani okna, ale profil sa dá nalepiť priamo na okennú tabuľu. Je možné zvoliť viac látok, ktoré môžete striedať, sťahovať sa dá táto skladaná žalúzia klasicky od zhora nadol, ale aj naopak alebo od seba či zrolovať k sebe a pod. Je možné ju tiež prispôsobiť veľmi atypickým tvarom okien.

Typy plisé

Plisé rozdeľujeme na typy podľa okna, do ktorého sú určené. Máme plisé pre vertikálne obdĺžnikové okná, vertikálne okná atypických tvarov, pre strešné okná, pohľadové a stropné plisé pre obdĺžnikové okná a okná atypických tvarov aj pre trojuholníkové a oblúkové okná.

Látok je v ponuke mnoho a k nim si tiež môžete zladiť profily a plastové komponenty, ktoré ponúkame v šiestich štandardných farbách. Variant ovládania sa líši v závislosti od typu plisé a výšky umiestnenia okna. Máme ovládaciu rukoväť, lištu s rukoväťou, ovládaciu brzdovú šnúrku a pre plisé umiestnené na vyvýšených miestach ponúkame tri druhy ovládacích tyčí.

Vlastnosti plisé v spojení so svetlom závisia od viacerých faktorov – napr. spôsobu tkania, povrstvenia, výberu priadze, farby atď. Tie ovplyvňujú optický a tepelno-technický účinok a zaisťujú, že každá látka má iné svetelno-technické hodnoty. Svetelno-technické hodnoty sa delia na reflexiu (odraz), absorpciu (zachytenie) a transmisiu (prepustenie). Dohromady tieto hodnoty dávajú 100%.

Táto skladaná látková žalúzia sa dá skutočne prispôsobiť každému oknu. Zároveň je moderná a doladí váš bytový dizajn. Už ste si vybrali?

Ing. kateřina jelenová

Najnovšie

Dom a záhrada
12. júla 2024

Čo je in v bývaní? Multifunkčný nábytok, ekologické krby alebo vonkajšie žalúzie

Ing. Kateřina Jelenová
5 min.
433 prečítanie
Čo je in v bývaní? Multifunkčný nábytok, ekologické krby alebo vonkajšie žalúzie
Ako vyzerá moderná domácnosť roku 2024? Zabudnite na výrazné vzory, falošné kvety a otvorené police v kuchyni – o posledných trendoch v zariadení bytu sa dočítate v našom článku.
Urob si sám
10. júla 2024

DIY plechovky (nielen) na ceruzky a pastelky

Ing. Aneta Paroulková
4 min.
433 prečítanie
DIY plechovky (nielen) na ceruzky a pastelky
Ak sa bojíte zložitých DIY výrobkov, môžete si v kľude vydýchnuť. Náš ďalší tip na to, ako si vylepšiť domov, je opäť veľmi jednoduchý. Možno ešte viac, než si myslíte. A využitie? No uvidíte sami!