Hľadať
Dom a záhrada

Dotvorte vzhľad svojho domova s Plisse. Je vhodné aj do kúpeľne

Ing. Aneta Paroulková
2 min.
1120 prečítanie
Dotvorte vzhľad svojho domova s Plisse. Je vhodné aj do kúpeľne
Aj v interiéri môžete ľahko dotvoriť vzhľad domova s pomocou modernej tieniacej techniky. Netradičnou a zaujímavou alternatívou ku klasickým horizontálnym žalúziám je Plisse - skladaná látková žalúzia.

Pre dokonalý vzhľad interiéru

Či už chcete podčiarknuť vzhľad danej miestnosti alebo použiť Plisse ako doplnok, vždy je ideálnou voľbou. Plisse má mnoho výhod, ktoré určite oceníte. Miestnosť zútulní, zníži hlučnosť, chráni pred slnečnými lúčmi, hodí sa do akejkoľvek miestnosti, vrátane kúpeľní, kde je zvýšená vlhkosť.

Vybrať si môžete plisované látky v mnohých farebných prevedeniach, s rôznym stupňom priepustnosti svetla, látky zatemňujúce alebo látku s perleťovým náterom, ktorá má vysoký stupeň odrazu svetla. Hliníkové profily môžete zladiť s farbou látky alebo kombinovať dve farby naraz. Látky použité na výrobu Plisse sú nenáročné na údržbu, vysoko odolné voči UV žiareniu, vlhkosti i mechanickému poškodeniu.

Väčšinu Plisse možno vyprať v ruke, utrieť prachovkou či vysať. Od klasických žalúzií sa líši tým, že môžete nastaviť intenzitu tienenia súčasným shrnováním v oboch smeroch. Vytvoríte si tak tieniaci pruh v potrebnej výške alebo farbe.

Plisse možno využiť aj pre atypické okná, strešné okná alebo do zimnej záhrady a všade tam, kde nie je možné nainštalovať klasickú tieniacu techniku. Vďaka materiálu nevadí občasné rosenie okien, atypické tvary alebo prehrievanie okien. S týmito žalúziami môžete zakryť nevzhľadné výklenky, skrine alebo strop. Možnosti použitia sú nekonečné a záleží len na vašej fantázii.

Plisse môže mať tvar trojuholníka, oblúka alebo kruhu, presne podľa vašich potrieb. Montáž sa vykonáva priamo na okenné krídlo v podobe pevnej či odnímateľnej inštalácie. Rovnako jednoduchá je potom aj prípadná demontáž.

Ing. Aneta Paroulková

Najnovšie

Dom a záhrada
12. júla 2024

Čo je in v bývaní? Multifunkčný nábytok, ekologické krby alebo vonkajšie žalúzie

Ing. Kateřina Jelenová
5 min.
1120 prečítanie
Čo je in v bývaní? Multifunkčný nábytok, ekologické krby alebo vonkajšie žalúzie
Ako vyzerá moderná domácnosť roku 2024? Zabudnite na výrazné vzory, falošné kvety a otvorené police v kuchyni – o posledných trendoch v zariadení bytu sa dočítate v našom článku.
Urob si sám
10. júla 2024

DIY plechovky (nielen) na ceruzky a pastelky

Ing. Aneta Paroulková
4 min.
1120 prečítanie
DIY plechovky (nielen) na ceruzky a pastelky
Ak sa bojíte zložitých DIY výrobkov, môžete si v kľude vydýchnuť. Náš ďalší tip na to, ako si vylepšiť domov, je opäť veľmi jednoduchý. Možno ešte viac, než si myslíte. A využitie? No uvidíte sami!