Hľadať
Svet Isotra

Horúca novinka ISOTRA: screenová roleta vhodná nielen do pergoly ALFA-ZIP

Ing. Kateřina Jelenová
3 min.
812 prečítanie
Horúca novinka ISOTRA: screenová roleta vhodná nielen do pergoly ALFA-ZIP
V ISOTRA pre vás neustále vymýšľame a vyvíjame nové produkty. Tým najaktuálnejším je screenová roleta ALFA-ZIP, ktorá sa ideálne hodí do pergoly, môžete ju ale použiť aj ako klasické vonkajšie tienenie.

Screenová roleta ALFA-ZIP

Čím je nová roleta výnimočná? Predovšetkým je to možnosť použitia špeciálneho montážneho profilu do pergol. Vyvážená spodná lišta umožňuje perfektné napnutie tkaniny a vďaka tomu, že priestor medzi boxom, vodiacimi lištami a látkou je kompletne uzavretý, chráni ALFA-ZIP aj proti vniknutiu hmyzu do interiéru. Pokiaľ potrebujete kompletné zatemnenie, je možné zvoliť látku typu blackout.

Roleta ALFA-ZIP spĺňa kritériá triedy odolnosti proti vetru 6 a jedným kusom rolety môžete zatieniť až 15 m2. Zároveň je možné spriahnuť dohromady aj dve alebo tri rolety vedľa seba. Špeciálny podtyp ALFA SOLAR-ZIP využíva solárny panel na dobíjanie vstavanej batérie. Tá potom dodáva energiu na pohon a všetky ovládania rolety. Vďaka solárnemu napájaniu potom nezaplatíte za prevádzku roliet ani korunu.

Rolety ALFA-ZIP môžete mať v klasickom hranatom alebo modernom zaoblenom roletovom boxe. ALFA SOLAR-ZIP so solárnym napájaním je k dispozícii iba v hranatom boxe.

Výhody screenových roliet

Screenové rolety nie sú v sortimente ISOTRA žiadnou novinkou – písali sme napríklad o ďalších typoch HR7 a HR8-ZIP v článku.

Hlavné pozitíva screenových roliet

  • je cez ne vidieť von a pritom zabraňujú pohľadom dovnútra
  • odrážajú slnečné lúče a horúci vzduch
  • v zime zamedzujú prístupu studeného vzduchu
  • zlepšujú izolačné vlastnosti budovy
  • moderný prvok tienenia

Viac o tom, ako screenové rolety zlepšujú tepelnú pohodu v interiéri a šetria za vykurovanie, nájdete tu.

Screenové rolety v pergole

Kto má záhradu na veternom pozemku, vie o tom svoje: pre príjemné posedenie treba pergolu zatieniť aj proti vetru. Podrobný prehľad možností nájdete v tomto našom článku, teraz máte ale ešte jednu možnosť navyše – roleta ALFA-ZIP bola navrhnutá s ohľadom na použitie práve v pergolách. Uľahčuje to ako špeciálny montážny profil do pergol, tak vyvážená spodná lišta na vedenie a napnutie tkaniny. Výhodou rolety ALFA-ZIP je aj jej jednoduchá montáž.

ARTOSI a rolety ALFA-ZIP: výnimočná symbióza

Rolety ALFA boli vyvinuté s dôrazom na použitie do bioklimatických pergol, predovšetkým pergoly ARTOSI. Na stránkach www.artosi.sk nájdete nielen prehľadné zobrazenie všetkých jej funkcií, ale aj možnosť rovno si pergolu ARTOSI nakonfigurovať podľa vašich požiadaviek – jej rozmery, farbu, počet sekcií strechy, umiestnenie elektriny, zvod vody alebo práve inštaláciu screenových roliet. Naplánovať, ako bude vyzerať vaša pergola, už nemôže byť jednoduchšie.

Pre lepšiu predstavu. Typ pergoly: ARTOSI Typ B s pomocným kotvením profilu v dĺžke výsuvu na stenu, Rozmer: 3500 x 6280 mm, Farba konštrukcie: DB 703, Farba lamiel: DB 703, Doplnok: LED osvetlenie (studený odtieň), Screenová roleta HR8-ZIP, látka Satiné STNZ 0101 grey.

Ing. Kateřina Jelenová

Najnovšie

Dom a záhrada
12. júla 2024

Čo je in v bývaní? Multifunkčný nábytok, ekologické krby alebo vonkajšie žalúzie

Ing. Kateřina Jelenová
5 min.
812 prečítanie
Čo je in v bývaní? Multifunkčný nábytok, ekologické krby alebo vonkajšie žalúzie
Ako vyzerá moderná domácnosť roku 2024? Zabudnite na výrazné vzory, falošné kvety a otvorené police v kuchyni – o posledných trendoch v zariadení bytu sa dočítate v našom článku.
Urob si sám
10. júla 2024

DIY plechovky (nielen) na ceruzky a pastelky

Ing. Aneta Paroulková
4 min.
812 prečítanie
DIY plechovky (nielen) na ceruzky a pastelky
Ak sa bojíte zložitých DIY výrobkov, môžete si v kľude vydýchnuť. Náš ďalší tip na to, ako si vylepšiť domov, je opäť veľmi jednoduchý. Možno ešte viac, než si myslíte. A využitie? No uvidíte sami!