Hľadať
Sezónne témy
1. septembra 2024

Dovolenka na poslednú chvíľu

Ing. Aneta Paroulková
5 min.
80 prečítanie
Dovolenka na poslednú chvíľu
Plánovanie dovolenky na poslednú chvíľu môže byť stresujúce, ale tým sa nenechajte odradiť! Často sú to spontánne výlety, ktoré prinášajú tie najlepšie zážitky. Či už hľadáte krásne miesta na oddych v Česku alebo pri mori, máme pre vás niekoľko tipov na destinácie, kde bývajú voľné kapacity aj cez leto na poslednú chvíľu.

Najlepšie miesta na letnú dovolenku v Česku

Lipno

Lipno je ideálnou destináciou pre milovníkov prírody a vodných športov. Táto krásna vodná nádrž ponúka možnosť kúpania, windsurfingu, jachtingu a mnoho ďalších aktivít. Okolité lesy sú skvelé pre pešie túry a cyklistiku. Lipno nad Vltavou navyše ponúka skvelé zázemie pre rodiny s deťmi.

Český ráj

Český ráj je rajom pre milovníkov pešej turistiky a skalných miest. Toto chránené krajinné územie ponúka nádherné výhľady, historické hrady a zámky a krásne prírodné scenérie. Mestá ako Turnov, Jičín a Mnichovo Hradiště poskytujú dobré ubytovacie kapacity aj v lete.

Jeseníky

Ak máte radi hory a pokojné prostredie, Jeseníky sú skvelou voľbou. Táto oblasť ponúka malebné horské dedinky, pešie túry na Praděd alebo Petrove kamene a relaxáciu v kúpeľoch Jeseník. Ubytovanie v horských chatách alebo penziónoch býva dostupné aj na poslednú chvíľu.

Najlepšie miesta pre letnú dovolenku pri mori

Chorvátsko - Makarská riviéra

Makarská riviéra je jednou z najkrajších oblastí Chorvátska, známa svojimi dlhými kamienkovými plážami a krištáľovo čistou vodou. Mestá ako Makarska, Brela, Omiš alebo Baška Voda ponúkajú širokú škálu ubytovacích možností, ktoré sú často dostupné aj na poslednú chvíľu.

Taliansko - Kalábria

Kalábria, ležiaca na špičke talianskej topánky, je známa svojimi krásnymi plážami a autentickým talianskym šarmom. Mestá ako Tropea a Scalea ponúkajú nádherné pláže s bielym pieskom a tyrkysovou vodou. Kalábria je menej preplnená ako iné talianske destinácie, čo znamená väčšiu šancu nájsť ubytovanie na poslednú chvíľu.

Španielsko - Costa del Sol

Costa del Sol, ležiaca na južnom pobreží Španielska, je obľúbenou destináciou pre milovníkov slnka a mora. Mestá ako Marbella, Málaga a Torremolinos ponúkajú krásne pláže, luxusné hotely a bohatý nočný život. Aj v hlavnej sezóne tu často nájdete voľné kapacity.

Egypt - Hurghada

Hurghada je jednou z najobľúbenejších destinácií v Egypte, známa svojimi nádhernými plážami a bohatým podmorským životom. Ponúka skvelé podmienky na potápanie a šnorchlovanie. Veľa rezortov v Hurghade má voľné kapacity aj počas leta, čo z nej robí ideálnu destináciu pre dovolenku na poslednú chvíľu.

Turecko - Alanya

Alanya, ležiaca na tureckej riviére, je známa svojimi krásnymi plážami a historickými pamiatkami. Ponúka širokú škálu hotelov a rezortov, ktoré často majú voľné kapacity aj počas hlavnej sezóny. Alanya je skvelým miestom pre rodiny aj páry hľadajúce kombináciu relaxácie a kultúrnych zážitkov.

Čo robiť, ak v lete na dovolenku nepôjdete?

Pokiaľ tento rok nemôžete vyraziť na dovolenku, nezúfajte. Aj doma môžete zažiť relaxáciu a odpočinok. Tu je niekoľko tipov, ako si užiť leto bez cestovania:

  1. Relaxácia na záhrade: Vytvorte si na záhrade alebo terase pohodlné miesto na oddych. Sadnite si pod pergolu, ktorá vás ochráni pred slnkom a užite si pokojné chvíle s knižkou alebo dobrou hudbou.
  2. Piknik v prírode: Naplánujte si piknik v neďalekom parku alebo prírodnej rezervácii. Pripravte si dobré jedlo, vezmite deku a užite si deň vonku. Nezabudnite na termosku alebo termotašku, ktorá udrží vaše potraviny čerstvé po celé popoludnie.
  3. Kultúrne zážitky: Navštívte miestne múzeá, galérie alebo historické miesta. Často máte v blízkosti mnoho zaujímavostí, ktoré stoja za to objaviť.
  4. Športové aktivity: Využite voľný čas na to, aby ste sa venovali športu. Plávanie, behanie, alebo cyklistika sú skvelé spôsoby, ako zostať aktívny a zdravý.

Nech už sa rozhodnete akokoľvek, dôležité je si leto užiť a oddýchnuť si od každodenného zhonu. Užite si leto!

Ing. Aneta Paroulková

Najnovšie

Svet Isotra
8. októbra 2024

Naše výrobky a bezpečnosť detí

Ing. Kateřina Jelenová
Naše výrobky a bezpečnosť detí
80 prečítanie
Naše výrobky a bezpečnosť detí
Deti sú radosť aj starosť a predovšetkým to najdôležitejšie na svete. Sledujeme ich pokroky, ako s radosťou a zvedavosťou objavujú svet a skúšajú nové veci. Bežné vybavenie domácnosti, spotrebiče aj žalúzie a rolety môžu byť pre dieťa nebezpečné. Buďte predvídaví a svoj byt zabezpečte. My vám s tým pomôžeme.
Dom a záhrada
6. októbra 2024

Pripravte si bylinky na zimu

Ing. Aneta Paroulková
4 min.
80 prečítanie
Pripravte si bylinky na zimu
Už ste zožali prácne vypestované ovocie, ale stále neviete, čo si počať s bylinkami? Poradíme vám, ako ich pripraviť na zimu.